Chocoladecake van kikkererwten

Chocoladecake van kikkererwten

Chocoladecake van kikkererwten, een koemelk-, suiker- en glutenvrije cake vol met eiwitten, goed voor fysiek herstel na, intesief sporten, maar ook lekker bij de thee, na een heerlijke Mega-Yin!

Ingrediënten
• 500 gr kikkererwten, uit pot (wel eerst even afspoelen in een vergiet onder de kraan)
• 150 gr chocolade (ik gebruikte de 75% van Vivani, gezoet met kokosbloesemsuiker)
• 75 gr hazelnoten
• 50 gr kokosbloesemsuiker
• 4 eieren
• 2 tl cacaopoeder
• 2 tl vanille extract
• 1 el kokosolie + extra om in te vetten
• 1 tl wijnsteenbakpoeder
• snuf Keltisch zeezout

Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in (tip: leg een bakpapiertje op de bodem, dan komt de cake gemakkelijk uit de vorm). Rooster de hazelnoten even kort in een koekenpan. Mix de kikkererwten, eieren en het vanille extract tot een smeuïge gladde massa in de keukenmachine. Voeg de kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder, kokosolie, cacaopoeder en Keltisch zeezout toe. Meng goed. Smelt de chocolade au bain marie en giet de gesmolten chocolade bij het mengsel in de keukenmachine, goed mengen. Voeg tot slot de hazelnoten toe en mix deze even kort mee (het is lekker als de hazelnoten grof blijven). Bak de cake in ongeveer een uur gaar, waarvan het eerste half uur afgedekt met aluminiumfolie. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem serveert (het liefst zelfs een paar uur in de koelkast), dan is hij het lekkerst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.