Dadels zijn een fantastische snack of traktatie en ze zijn ook heerlijk verwerkt in verschillende gerechten. Ze zijn rijk aan goede energie, aan voedingsvezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Ze zijn Natriumarm, vetarm en Cholesterolvrij. Dadels passen goed bij een dieet tegen obstipatie, overgewicht, hoog cholesterol, hoge bloeddruk bloedarmoede en tijdens zwangerschap. Ook bij het voorkomen van osteoporose, hart- en vaatziekten en kanker wordt er beweert dat ze een rol kunnen spelen.

Dadels kan je zien als een goed alternatief voor de bewerkte, suiker- en vetrijke tussendoortjes. Je kan dadels ook fantastisch verwerken in bij-, hoofd- en nagerechten. Ze kunnen als suikervervanger dienen. Wees matig met het eten van dit gezond fruit, net als met andere soorten (gedroogd)fruit. Kies voor dadels zonder toevoegingen en zie ze als een verrijking van jouw gezonde voeding, niet als medicijnen of alternatief van een belangrijk voedingssupplement.

Benodigdheden:
– Ong 12 medjoul dadels
– 1 reep pure chocolade > 80%
– 100% natuurlijke pindakaas
– Optioneel: fijngemaakt nootjes

Berijdingswijze:
Snijd een opening in de dadel zodat je de pit kunt verwijderen. Vul de opening op met pindakaas. Smelt de chocolade au bain mari. Rol de dadel goed door de vloeibare chocolade en laat de chocolade hard worden (eventueel bestrooien met fijngemaakte nootjes). Een heerlijke lekkernij.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.