Roze quinoasalade

Deze Quinoa salade met geroosterde biet en sjalot is een heerlijke frisse vegetarische salade met een mooie roze kleur door de bietjes, en het heeft een zacht zoete smaak. Lekker gezond en zeer voedzaam. Eet smakelijk.

Ingredienten:

  • 500 gram rode bieten
  • 300-400 gram gekookte quinoa (of bulgar of haverkorrels)
  • 2 zeer fijn gesneden rode uien
  • Paar el zeer fijngesneden citroenverbena)

Dressing:

  • Rasp en sap van 1 biologische sinaasappel of citroen
  • 1 tl gemalen citroengras
  • 2 el (manduka)honing
  • 2 el rode balsamicoazijn
  • 2 el hennep-, perilla,- of olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
Was de bieten en schil ze, snijd ze in kleine blokjes. Kook ze gaar in de pan met een laagje water.
Wanneer de bietjes bijna gaar zijn voeg de (al eerder gekookte quinoa) toe. Giet het kookvocht af en laat alles afkoelen. De gesnipperde ui en ciroenverbena vermengen met bietjes en quinoa.
Schep de dressing erdoor wanneer de salade lauwwarm is.
Wanneer je de salade op een platte schaal legt kun je deze mooi garneren. Denk daarbij aan:
*Handjevol spinazie of andere groene blaadjes
*Geraspte waspeen
*Wat fijngesneden kruiden als peterselie, koriander of rode basilicum
*frambozen, rode bessen
*avocado, feta, gehakte noten

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.