Spinaziesoep

Spinaziesoep wordt in veel landen gegeten en daardoor bestaan er veel recepten. Als uitgangspunt gebruiken wij een basisrecept voor spinaziesoep dat eenvoudig is uit te breiden. Je kan bijvoorbeeld verschillende kruiden toevoegen of experimenteren met nieuwe groentes, zoals wij in dit recept hebben gedaan door doperwten toe te voegen.  Hierdoor kan je je eigen unieke recept maken dat volledig aansluit bij jouw voorkeuren.

spinaziesoepBenodigdheden

  • 2 flinke uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel roomboter
  • 3 biologische kruidenbouillonblokjes
  • peper uit de molen
  • 1 liter water
  • 250 gram diepvries (of verse) doperwten
  • 300 gram verse spinazie
  • 1 dessertlepel gemalen rozwemarijn
  • 1 dessertlepel dragon
  • eventueel 1 eetlepel boekweitmeel

Bereidingswijze

Fruit de uien en de knoflook in de roomboter en doe dan de ingredienten tot en met de doperwten erbij. Laat dit gaar koken. Voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe en laat het nog een kleine minuut kort koken. Pureer het geheel met de staafmixer. Eventueel nog ingredienten toevoegen. Vlak voor het opdienen een plukje kiemen of gehakte noten over de soep strooien.

Weetjes

Een groot deel van de mensen heeft niet dagelijks ontlasting. Dit is erg slecht voor de darmflora, maar ook je nieren hebben daardoor een zwaardere taak daar ze meer afvalstoffen moeten verwerken. Chlorofyl kan een deel van deze afvalstoffen binden. Chlorofyl komt vooral voor in groene groenten en smoothies, kruiden, zeewieren, kiemen en tarwegras.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.