Gezonde darmen zorgen voor een goed immuunsysteem

Velen van ons hebben darmklachten zonder het zelf te weten. Ze kunnen bijvoorbeeld niet dagelijks naar het toilet, hebben veel buikpijn. Slapen slecht. Het stofje serotonine, wat jou helpt om in te slapen wordt voor het grootste gedeelte aangemaakt in je darmen.

Maar ook spastische darmen, de ziekte van crohn komen ook vaak voor.

Vermoeidheidsklachten, hoofpijnen (cluster, migraine) en rugpijn, vaak niet gezocht in de darmen maar kunnen wel daaruit voortkomen.

Een slecht microbioom (bacterien in de darmen) kan ontstaan door een slechte start (geboren met een keizersnede geen borstvoeding) maar ook door een moeder met een slecht microbioom. Deze wordt doorgegeven van moeder naar baby.

Maar ook verkeerde voeding, slechte leefstijl en stress kunnen ons microbioom negatief beïnvloeden. Hierdoor kunnen lekkende darmen ontstaan.

Je gezondheid start in je darmen. Je darmen worden niet voor niks je 2de brein genoemd.

Elke maand start ik met een nieuwe groep mensen om de darmen te reinigen en te herstellen. In een 16 daags programma met een aangepast voedingspatroon en ondersteuning van supplementen. De resultaten zijn geweldig.

Wil jij meer info?

Neem contact met me op via de mail: marjan@gezondheidscentrumlisse.nl dan maken we snel een afspraak en informeer ik je verder