Yin MedicineYin Medicine is een praktisch gerichte begeleiding welke ingezet kan worden bij onbalans.
Of het nu een tijdelijke onbalans betreft, of chronische klachten, of blessures, Yin Medicine kan hierbij veel betekenen.

Onbalans een aandacht sein van het lichaam, met de wens om iets te veranderen.  We gaan dit traject samen aan.  Ik begeleid je tijdens de sessie en thuis ga je zelf aan de slag met datgene wat ik je aanreik. Door zelf je verantwoordelijkheid hierin te nemen, zul je sneller vooruit gaan en doorgaans maar enkele begeleidingen nodig hebben.

Waaruit bestaat deze individuele begeleiding?

Yin Medicine is een één op één sessie. Het is een praktisch gerichte begeleiding. Gegeven vanuit de inzichten van de Functionele osteopathie, Shiatsu, Cranio-Sacraal en Yin Yoga. Het lichaam wordt uitgenodigd om meer in balans te komen en zo het zelf herstellend vermogen aan te zetten tot vernieuwing.

Functionele osteopathie is een behandelmethode waarbij het hele lichaam als eenheid wordt gezien. Ik maak hierbij gebruik van zachte oscillerende technieken zodat een optimale functie in beweeglijkheid weer mogelijk wordt.

Het uitgangspunt van Shiatsu is het in balans brengen van de verschillende energiestromen in het lichaam. Met de vingers wordt zachte druk uitgeoefend op bepaalde Acupunctuurpunten en/of Meridianen van het lichaam. Hierdoor vindt herstel van de Qi (energie) balans plaats en mede daardoor ook de balans tussen lichaam en geest.

Cranio-Sacraal werkt op het ritme van het Cranio Sacraal systeem. Het effect is meditatief, ontspannend en er ontstaat meer vitaliteit, innerlijke stilte en energie. Het lichaam activeert hierdoor de zelfcorrigerende krachten en geneest dan zichzelf.

Yin Yoga houdingen, Functionele osteopathie, Shiatsu en Cranio Sacraal ondersteunen elkaar en vullen elkaar aan, om zo tot een mooie begeleiding van jouw klachten te komen.

Speciaal gericht op

  • Stress en spanning
  • Meer balans vinden in je leven
  • Specifieke en aspecifieke rugklachten (SI problematiek en discopathie)
  • Bekkeninstabiliteit en bekkenklachten
  • Artrose
  • Heup, knie en enkelklachten
  • Schouder –en nekklachten
  • Pijn zonder medische oorzaak

Yin medicine is geen vervanging van de reguliere therapie, maar kan juist een uitstekende aanvulling zijn op traditionele behandelingen. Bijvoorbeeld bij langdurige pijnklachten waar reguliere specialisten geen duidelijke oorzaak voor kunnen vinden.

Meer info of afspraak maken?

Stuur een mail naar suijtenmarjanne@gmail.com

Investering in jezelf
60 minuten – € 70,–
30 minuten – € 35,–

Praktische informatie

Trek gemakkelijk zittende kleding aan waarin je je soepel kunt bewegen. Denk aan een joggingbroek of legging met een topje of t-shirt erboven. Ook is het aan te raden om een trui of vest mee te nemen die je makkelijk aan- en uit kunt trekken wanneer je het te warm of te koud hebt. Neem ook een badhanddoek mee om over de yogamat te leggen. Een yogamat, deken en kussentje liggen allemaal klaar, die hoef je niet mee te nemen. Je mag uiteraard ook je eigen yogamatje meenemen.