Auberginetorentje met notengehakt

De Aubergine is de seizoensgroente van de maand oktober. Aubergines zijn lekker flexibel. Je kunt ze bakken, grillen, stoven, op de barbecue leggen, in een ovenschotel verwerken… en ga zo maar door! En gelukkig zijn ze ook nog eens gezond. Ze bevatten veel vezels, wat goed is voor onze spijsvertering. Daarnaast zitten ze bomvol met een aantal belangrijke mineralen, zoals kalium en magnesium. Hierbij een lekker recept voor een Auberginetorentje met notengehakt.

aubergines - Gezondheidscentum LisseBenodigdheden:

-2 grote Aubergines
-4 eetlepels olijfolie
-130-140 gram biologische rode pesto
-2 middelgrote uien
-1 teen knoflook
-5 eetlepels zonnebloempitten
-150 gram ongebrande noten
-peper, zout
-flinke hand fijngesneden kruiden
-optioneel 2 eetlepels rode balsamico azijn om erover te besprenkelen
-2 eetlepels walnoten als garnering

Bereidingswijze:

Aubergine wassen, afdrogen en in plakken van 1,5 a 2 cm snijden. Over elke plak beetje olijfolie verdelen. Peper en zout erover strooien en onder de grill leggen totdat ze aan beide kanten mooi lichtbruin en zacht zijn. Op een grote schaal leggen en elke plakje met rode pesto insmeren. Fruit de uien en knoflook in een pan met olijfolie. Hak de noten en pitten in de keukenmachine. Kort meebakken met uien en knoflook. Pan van het vuur halen en alles op smaak brengen met peper en zout. Verdeel het mengsel over de aubergineplakken en strooi er dan verse kruiden en garnering over. Lekker met groene salade of gekookte groente.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.