Waarom goed ademhalen belangrijk is

Wanneer ik aan een groep mensen vraag wat de eerste levensbehoefte is, krijg ik meestal als antwoord: Elke dag eten, een dak boven mijn hoofd, gezondheid…… Maar zonder eten mits je water blijft drinken blijf je zeker een dag of 40 leven. Zonder dak boven je hoofd kun je in Nederland best overleven. Een tijdje ziek zijn hoeft ook geen blijvende schade aan te richten. Maar de gemiddelde mens kan slechts 3 minuten zonder zuurstof (zonder blijvende schade).
Goed ademhalen is erg belangrijk voor je lichaam en geest. De grootste reden om goed adem te halen, (ook in combinatie met meditatie), is om de geest tot rust te brengen. Helaas wordt het op een goede manier van ademhalen erg onderschat en wordt er vaak te weinig aandacht aan besteed. Vooral in deze tijd, waarin iedereen veel stress ervaart, is het erg belangrijk.

Waarom in deze tijd? Ons lichaam en geest staan constant onder druk. Iedereen is druk met werk, studie en wordt vol gegooid met informatie op het internet. Je hebt van alles aan je hoofd en daarom is het belangrijk om goed en diep adem te blijven halen. Wij krijgen per dag evenveel prikkels te verwerken dan de oermens in zijn hele leven te verwerken kreeg.

Op een goede manier adem halen

Goed en rustig ademhalen is het begin om jezelf te kalmeren. Jezelf en alles om je heen zal kalmeren. Misschien is het makkelijk om te zeggen dat je goed moet ademhalen maar dan moet je het nog wel doen. Op een goede manier ademhalen klinkt niet moeilijk en dat is het ook niet! Begin dus vandaag (nu!) met goed ademhalen om eventuele stress en dergelijke te voorkomen en je geest als lichaam tot rust te brengen.
Gaan mediteren en goed ademhalen, samen? Ja, juist! Als je je al een tijdje verdiept hebt in meditatie zul je merken dat goed ademhalen hierbij altijd een rol speelt. Echter mediteer je niet de hele dag door en is het verstandig om buiten het mediteren ook eens op je ademhaling te letten, om er het meeste uit te halen!

Wat zijn de voordelen van goed ademhalen dan precies?

Hieronder zie je een opsomming van de belangrijkste voordelen van goed ademhalen:
* Verbetering immuunsysteem
* Verbetering gezondheid (algemeen)
* Vermindering stresslevel
* Verbetering concentratievermogen
* Beter omgaan met druk en spanning
* Betere nachtrust
* Beter humeur
* Betere spijsvertering
* Snellere vetverbranding

Hoe adem ik nou goed?

Je kunt bij onze ademtherapeute Marjan Suijten een test doen om jouw manier van ademen eens goed in kaart te brengen. Zonodig krijg je tips en aanwijzingen om je ademhaling te verbeteren. Deze sessie zjn 1 op 1. Wil je ook de positeive effecten van goed ademhalen evaren en je bewustzijn hiervan verder ontwikkelen kom dan naar  onze wekelijkse les Mediteren en Ademen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.