Een heerlijke taart vegan, raw, glutenvrij en sojavrij. Te lekker om niet te proberen.
Ingredienten:
– 200 gram medjouldadels ontpt
– 125 gram walnoten
– 125 gram kokosrasp
– 400 ml kokosmelk
– 2 el kokololie
– 2 el ahornsiroop
– 150 gram pure chocolade (minimaal 70%)
– Cacaopoeder
Tools:
– Keukenmachine
– bakblik
Bereidingswijze:
· Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in de keukenmachine en mix totdat alles aan elkaar plakt. Druk dit mengsel in het bakblik en zet in de koelkast
· Kook de cashewnoten in ongeveer 10 minuten zacht. Doe de cashewnoten met 200 ml kokosmelk, de kokosolie en de overige 50 gram kokosrasp met de ahornsiroop in de keukenmachine en maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de bountytaart en zet weer terug in de koelkast.
· Giet de overige 200 ml kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de chocolade in stukjes en roer door de melk totdat alles gesmolten is. Giet het dan over de kokoslaag van de bountytaart. Laat een nacht in de koelkast staan. Voor het serveren bestrooien met cacaopoeder en smullen maar.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!