Gember Chocoladecake, een verassende combinatie van gember en chocolade. Voor deze cake gekozen voor de Happy Yin Year workshop op 5 januari 2019, die gericht was op het stimuleren van de sijsvertering. Gember bevordert de spijsvertering en rauwe cacao zit vol magnesium wat eveneens van positieve invloed is op de stofwisseling.
Gember Chocoladecake

Benodigdheden:

Voor 1 cake, 10 plakken:
– 100 gr amandelmeel
– 100 gr speltmeel
– 125 gr dadels
– 50 gr rauwe cacao
– 2 tl gemberpoeder
– 1 tl kaneel
– 1/2 tl nootmuskaat
– 1 tl bakpoeder
– 5 eieren
– 3 el gesmolten kokosolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Laat de dadels 10 minuten weken in kokend water. Hak ze daarna fijn in de keukenmachine. Voeg de cacoa, alle kruiden en gesmolten kokosolie toe en pulseer opnieuw. Breek de eieren kapot in de keukenmachine en laat opnieuw draaien. Voeg als laatste de amandelmeel en speltmeel toe en meng tot een gladde massa. Bekleed een cakeblik met bakpapier en giet het mengsel in de bakvorm. Bak in 30 minuten af. Voedingswaarde per plak: 231 cal 8,5 gr eiwitten – 21 gr koolhydraten – 12,7 gr vet

Wil jij volgende keer ook aan zo’n workshop deelnemem kijk dan in ons overzicht met aankomende workshops.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.