Aziatische boerenkoolsaladeEen prachtige siezoensgroente voor de maand februari is Boerenkool. Wanneer het bindweefsel door een virus wordt aangevallen, ontstoken raakt, zeer gevoelig is en/of zwak is, is dat een van de snelste manieren om chronisch ziek te worden. Voor mensen die last hebben van schade aan het bindweefsel, pijntjes of gewrichtsontstekingen is boerenkool een geweldige groente om in te zetten. De ontstekingsremmende verbindingen doden virussen. Boerenkool stimuleert de aanmaak van celgroei en productie van nieuw en gezond bindweefsel.

Recept: Aziatische boerenkoolsalade. Een heerlijke lunch voor 2 personen.

Benodigdheden:

– 55 gram rauwe tahin
– ¼ jalapeno peper (verwijder de zaadlijsten)
– 60 ml limoensap
– 1 teentje knoflook
– 10 gram verse koriander
– 2 ontpitte dadels
– 250 gram geschilde courgette in blokjes
– 2 stronken boerenkool fijngesneden
– 70 gram rode kool in stukjes gescheurd
– 3 lente-uitjes fijngesneden
Optioneel: sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Meng de tahin, jalapeno peper, limoensap, knoflook, koriander, dadels, courgette en blender de ingredienten tot een vast geheel. Masseer het mengsel zorgvuldig in de boerenkoolblaadjes tot de boerenkool zacht is. Maak de salade af met rodekool, lente-ui en bestrooi indien gewenst met sesamzaadjes.

Maak vooral extra, want de dag erna is de salade nog lekkerder.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.