De maand maart is bananentijd. Geniet in deze maand van een heerlijke bananenshake. Bananen bevatten belangrijke levensondersteunende sporenelementen zoals: mangaan, selenium, koper, borium en molybdeen en grote hoeveelheden mineralen zoals kalium.
Bananen bevatten ook aminozuren en werken sterk antiviraal. Bevatten tryptofaan belangrijk bij slaapstoornissen, het creeren van rust, angsten en depressies verlichtend.

Een van de onderstaande aandoeningen? Eet bananen:
Darmontsteking, prikkelbare darmsyndroom, ziekte van Crohn, coeliakie, auto-immuunziekten, hartaandoeningen, reflux, bijnieruitputting, ziekte van Alzheimer, bipolaire stoornis, diabetes, carpaletunnelsyndroom, depressie, galblaasziekte, aambeien, hiv, onvruchtbaarheid, de ziekte van Parkinson, artritis, ADHD, slaapstoornissen, PTSS, schimmelinfecties, gordelroos, peesontsteking, angst, hypoglykemie, oedeem.

Heb je een van de onderstaande symptomen? Eet bananen:
Verlies van smaak en/of reuk, gewichtsproblemen, vergrote milt, wazig zicht, vermoeidheid, Candida, kneuzingen, obstipatie, opgeblazen gevoel, diarree, hoofdpijn, apneu, onbalans in de suikerspiegel, voedselgevoeligheid, oorpijn, kaakpijn, spierzwakte, angst, gevoel van zoemen of trillen in het lichaam, buikkrampen, buikpijn, rugpijn, tintelingen en een verdoofd gevoel.

Recept:
Bananenshake voor 1-2 personen. Een favoriet voor kinderen, zonder melk!

Benodigdheden:
4 cm van een vanillestokje, in de lengte opengesneden
2 bevroren bananen
4 verse bananen
2 dadels zonder pit
240 ml kokoswater
1/8 tl kaneel (naar keuze)

Bereidingswijze:
Schraap de merg uit het vanillestokje en doe in de blender. Doe de overige ingredienten ook in de blender, pureer tot een glad geheel en drink heerlijk.
Het buitenste deel van de vanillestokjes kun je bewaren om te verwerken in een smoothie of dessert.

Tips:
Bananen kun je het beste eten wanneer de schil geel is met bruine vlekken.
Bananen zijn het perfecte voedingsmiddel voor onderweg.
Bananen zijn ideaal voor sporters. Het eten van een banaan voor en na de training zorgt voor een goede energie aanvulling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik heb de privacyverklaring gelezen en ga akkoord.