Bloemkool wordt vaak nog op authentieke hollandse wijze bereid. Dit is natuurlijk lekker, maar voor de variatie op de Hollandse bloemkool met een groentesausje, hierbij een bereiding van de bloemkool op authentieke Italiaanse wijze. Door de vele ingredienten die dienen als smaakmaker, herken je de bloemkool bijna niet meer als de bloemkool zoals je hem hebt gekocht. Dit gerecht is een ware traktatie voor iedereen die van bloemkool houdt en dit eens op een andere manier wil bereiden.
Extra info over dit recept:
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Hoeveelheid: groente recept voor 4 personen
Wat heb je nodig:
- 1 grote bloemkool
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten
- 250g champignons
- 20g bloem
- 300ml groentebouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Verse peterselie
- Zeezout
- Verse peper
- Een paar blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze:
- Haal de roosjes bloemkool van de stronk. Snij de sjalotten in stukjes en de champignons in schijfjes. Verwarm de bouillon.
- Kook de bloemkool in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak hierin de sjalotten en de champignons tot dat deze een mooie kleur hebben. Doe de bloem op de sjalot en de champignons en voeg gelijk de bouillon en de tomatenpuree toe. Zorg voor een mooie gladde saus. Mocht de saus dik blijven, dan kun je natuurlijk altijd een beetje water toevoegen. Proef de saus en voeg naar smaak peper en zeezout toe.
- Schenk de saus over de bloemkool en voeg gelijktijdig de peterselie en de basilicum toe. Zorg ervoor dat de saus de bloemkool volledig bedekt. Italiaanse bloemkool is een heerlijk gerecht.
Buon appetito
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!